måndag, april 24, 2006

Clean up

En ledig helg. Vad gör man? Ja, efter ett ombyggnadskaos som rört till det hemma i ca en månad, var det dags att röja undan det värsta!

För en dryg månad sen fick vi vårt sovrum ombyggt. Vi flyttade våra garderober och fick gipsskivor på våra betongväggar (hurra vi kan tapetsera!). Allt från sovrummet (en hel del onödigt, kom det fram) flyttades till våra övriga rum vilket är ett smalt kök och ett vardagsrum på en sisådär 10m2... Gissa om vi levde trångt? Vi kunde inte ens se golvet, trots det var vi ändå tvugna att sova på det en natt!


Hur som helst, efter en vecka i kaoset (väggarna klara, garderoberna flyttade) lyckades jag och sambon till slut komma överens om vilken tapet vi ville ha (man måste välja noga när man äntligen kan tapetsera!). Då kunde iaf målaren komma hit och göra sitt. Men ändå såg det ut som ett mindre bombnedslag. Ja, vi hade ju inte hunnit ta en tripp till IKEA och köpa vår nya (smarta!) garderobsinredning. Kollade lite priser på trådbackar och dylikt på t.ex. Bejiers, men huvalingen så dyrt det var. Vi sparade ca 200-300 kr på varje komplett back genom att köpa dem på just IKEA.

Så igår tog vi tag i det och ställde iordning allt (garderobsinredningen som nu har funnits hemma sedan påsk), borrade upp diverse stångar, och röjde undan. Nu är det bara finslipet kvar!(Inte så bara iofs.) Nya gardiner, draperier, kuddar och kanske en och annan list som inte kommit på plats... Det behövs också en ny hylla, sängbord och några lampor. Kikar för fullt på detta! Mkt ögongodis, men det gäller att välja rätt! Åsså det tråkiga såklart, damma, moppa, rengöra fönstren... Men jag är ialla fall nöjd med tapeten =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin tapet, jag borjar angra att vi valde helt vitt i vart sovrum.. Lycka till med mobleringen.

Hanna sa...

Jag är faktiskt väldigt mycket för vitt annars, tycker det är superfräscht. Men den här tapeten är jag verkligen nöjd med =) Kul att någon mer än jag tycker den är fin (har fått väldigt blandade kommentarer). Möbleringen ja, alltid ett dilemma ;)